Vandaag open

Wat zijn de troeven van een ronde tafel?

Wat zijn de troeven van een ronde tafel?

Kiest u voor een rond of een rechthoekig exemplaar? 

Laat ons eerlijk zijn: dat u kiest voor een SQUAVI-tafel is een zekerheid. Het eikenhouten maatwerk, het vakmanschap, de klasse … We kunnen de allround troeven niet blijven herhalen. Of eigenlijk wel, maar dan verwijzen we graag naar eerdere berichten die we daarover de wereld instuurden.

 

Ondertussen is het best mogelijk dat de volgende vraag de kop opsteekt: kiest u voor een rond of een rechthoekig exemplaar? Voor beide zijn voor- en nadelen te bedenken en het ligt voor de hand dat dingen als ‘persoonlijke smaak’ of gewoon de praktische mogelijkheden in een kamer extra factoren zijn om mee rekening te houden. Anderzijds zijn er simpelweg ook echt pro’s en contra’s. Vierkant en/of ovaal laten we als extra keuzemogelijkheden op dit ogenblik nog heel even links liggen.

 

Ronde gezelligheid

 

Rond, dat is op vrijwel automatische wijze minder formeel dan rechthoekig. Je zit nooit lijnrecht tegenover elkaar aan een ronde tafel. Er is geen hiërarchie, niemand zit aan het hoofd en niemand voelt zich (zonder overbuur) uitgesloten. Rond is zacht, letterlijk minder hoekig en niet zo statisch. Het nodigt uit, alles wat op tafel staat is dichtbij en wie aanschuift voelt zich omringd door gezelschap. Anderzijds creëert een rechthoekige tafel meer orde en structuur. Duidelijkheid. Er kunnen – voor ongeveer dezelfde oppervlakte – meer mensen aan zitten. Doorgaans krijg je ook meer spullen weggezet op een rechthoek maar daar zitten de vier hoeken voor veel tussen: die ben je kwijt als zitplaats. Aan een ronde tafel worden ruzies uitgeklaard, aan een rechthoek eerder compromissen gesloten. Gezelligheid, flexibiliteit, een gast meer of minder, ‘schuif er nog bij’ en ‘kan je er nog tussen?’ zijn op het eerste zicht ronde kenmerken.

 

Vergis u echter niet: veel meer dan de vorm van de tafel zijn het de mensen die eraan zitten die bepalen hoe leuk de avond wordt.

 

Dat is het echte geheim.

 

Dat, en het eikenhouten maatwerk van SQUAVI.

 

Bekijk enkele foto's: